Јадовник

Потенцијални парк природе

Манастир Милешева

Културно добро од изузетног значаја

Грчко гробље у Хртима

Културно добро на листи светске баштине

Видиковац на Соколици

Све је ту за твој савршен дан...

Џамија у Хисарџику

Куран стар преко 500 година

Манастир Куманица

Симбол Пријепољске духовности

Ибрахим-Пашина Џамија

Једна од најстаријих џамија у Санџаку

Камнена Гора

Саврешено место за одмор

Свети бор

Чудо природе старо пола миленијума...

Слике популарних знаменитости у Пријепољу

уторак, 14 март 2017 20:39

11. САЈАМ МЕДА У ПРИЈЕПОЉУ

Написао
Оцените овај чланак
(0 glasova)

Једанаести Сајам меда и пчелињих производа, у суботу 13. августа 2016. године окупио је петнаестак излагача из Србије, Црне Горе и Босне и Херцеговине.

Поред меда и пчелињих производа из пријепољског краја своје производе изложили су пчелари  из Прибоја, Нове Вароши, Сјенице, Ужица, Чајетине, Бајине Баште, Ариља, Лучана, Пожеге, Косјерића. По промотивној цени могао се пазарити и мед из околине Пљеваља, Бијелог Поља, Рудог и Вишеграда. Иако је понуда била слабија него претходних година, посета је оправдала очекивања Удружења пчелара из Пријепоља. Госте и посетиоце поздравио је Мирсад Хоџић, председник Удружења и истакао да је ова година, због лоших временских услова, била погубна за пчелерење. 

На овогодишњу лошу сезону осврнуо се и Борко Тановић, члан Извршног одбора Савета пчеларских организација Србије, који је позвао медије да се озбиљније баве овом темом како би јавности скренули пажњу на актуелни проблем, чије ће последице, сматра он, пчелари осетити и наредних година. Проблем је, како истиче Тановић, евидентан у свим деловима Србије и држава би, сматра, требало да нађе механизме како би помогла пчеларима чији су производи, захваљујући изузетном квалитету, све траженији на европском тржишту.

"Пољопривреда је један од главних покретача развоја привреде у нашем крају па јој и кроз овакве манифестације морамо посветити пажњу. Радује нас што је Сајам све посећенији и што поред излагача из Србије, окупља и пчеларе из суседних држава. Туристима који посете Пријепоље Сајам меда препоручујемо као једну од занимљивијих манифестација које се током лета одржавају у граду", рекла је директорка Туристичке организације Драгана Вараклић на отварању Сајма.

Као и претходних година, малишани дечјег вртича "Миша Цвијовић" са својим васпитачима приредили су занимљив програм на отварању ове манифестације. Сајам меда под слоганом “Мед је лек за дуг век” одржан је под покровитељством Туристичке организације Пријепоље и локалне самоуправе.

Прочитано 1178 puta

Конаци Манастира Милешеве

Коначиште мотел "Грбо"

Коначиште Путник-Јабука

Планинарски Дом- Сопотница