Јадовник

Потенцијални парк природе

Манастир Милешева

Културно добро од изузетног значаја

Грчко гробље у Хртима

Културно добро на листи светске баштине

Видиковац на Соколици

Све је ту за твој савршен дан...

Џамија у Хисарџику

Куран стар преко 500 година

Манастир Куманица

Симбол Пријепољске духовности

Ибрахим-Пашина Џамија

Једна од најстаријих џамија у Санџаку

Камнена Гора

Саврешено место за одмор

Свети бор

Чудо природе старо пола миленијума...

Слике популарних знаменитости у Пријепољу

уторак, 14 март 2017 20:41

Други Јадовнички ултрамаратон

Написао
Оцените овај чланак
(0 glasova)

Други "Јадовнички ултрамаратон" одржан је 27. и 28. августа 2016. године. Једна од најзахтевнијих трка овог типа у нашој земљи окупила је бројне спортисте који су се такмичили на планинским стазама дужине 11, 22, 66 и 111 километара. 

Несвакидашњи маратон привукао је бројне учеснике из Чешке, Русије, Швајцарске, Словеније, Хрватске, БиХ, Црне Горе, Македоније, Израела и Србије. Маршутом подјадовничких села Бјелобабе, Грдиловице, Каћево, Млаква, Хисарџик и Милешева прошла су 151 маратонца. Најхрабрији међу такмичарима окушали су се на екстремној стази Мате која је водила кроз прелепу клисуру Милешевке. Спортисти су прошли стазама које чувају Панчићеву оморику, јединствене лепоте биљне и животињске разноврсности, Кур’ан стар око 400 година у џамији у Хисарџику и фреску Белог анђела у манастиру Милишева.

Најмлађи такмичар на путовању кроз најлепше пределе Јадовника је једанестогодишњи Немања Ивезић, а најстарији је 68- годишњи Лазар Секулић. Прошлогодишњи победник трке на 66 км, Ненад Живковић из Крушевца тријумфовао је у најзахтевнијој трци од 111 км, док је у женској конкуренцији прва кроз циљ прошла Марјета Гомилшак. Учесници су се надметали на пет стаза у конкуренцији сениора и старијих од 45 година.

Организатори другог "Јадовничког ултрамаратона" су удружење грађана “Јадовник” и клуб екстремних спортова “Фијуљ” уз подршку Туристичке организације Пријепоље.

Прочитано 1231 puta

Конаци Манастира Милешеве

Коначиште мотел "Грбо"

Коначиште Путник-Јабука

Планинарски Дом- Сопотница