Јадовник

Потенцијални парк природе

Манастир Милешева

Културно добро од изузетног значаја

Грчко гробље у Хртима

Културно добро на листи светске баштине

Видиковац на Соколици

Све је ту за твој савршен дан...

Џамија у Хисарџику

Куран стар преко 500 година

Манастир Куманица

Симбол Пријепољске духовности

Ибрахим-Пашина Џамија

Једна од најстаријих џамија у Санџаку

Камнена Гора

Саврешено место за одмор

Свети бор

Чудо природе старо пола миленијума...

Слике популарних знаменитости у Пријепољу

уторак, 14 март 2017 20:47

ОД ХОБИЈА ДО ПРОФИТА

Написао
Оцените овај чланак
(0 glasova)

Туристичка организација Пријепоље и Удружење ”Нова визија” представили су 12. октобра 2016. године на конференцији за медије заједнички пројекат “Смањење незапослености жена у пријепољској општини кроз развој туристичког производа”.

Овај пројекат за циљ има да омогући потенцијалним предузетницима да савладају нове вештине и стекну знања која су неопходна за запошљавање, самозапошљавање и стицање додатних прихода.

Представници организација позвали су незапослене жене које су заинтересоване за покретање сопственог бизниса да се укључе у обуке и сазнају како да направе препознатљив бренд на тржишту. У оквиру пројекта биће организоване радионице, семинари и студијске посете, а учесници ће имати прилику да сазнају како да од хобија дођу до профита.

За учеснице обуке биће организована једнодневна посета Сирогојну – музеју на отвореном у којем се приказује архитектура, унутрашње уређење зграда, начин привређивања и организација породичног живота људи брдско - планинских предела динарске регије. У договору са кустосима “Старог села” биће одржано  предавање  о  ревитализацији  старих заната  и презентације  старих, готово заборављених техника израде предмета од дрвета, метала, глине.

По завршетку програма обуке учеснице ће кроз креативне радионице нучити старе и нове технике које могу применити у изради сувенира. Посебна пажња биће посвећена декупаж техници.

За учеснице пројекта  биће обезбеђен пласман производа преко највећег портала за продају сувенира, лидеру у пласману и промоцији сувенира: Сувенири Србије и могућност да потпишу Протокол о сарадњи на пласману сувенира Пријепоља са Туристичком организацијом, а активно ће се радити и на оснивању Удружења учесница пројекта  што ће омогућити да се озбиљно и дугорочно баве израдом сувенира.

Овај пројекат финансирају Европска унија, Влада швајцарске и Влада републике Србије преко програма Европски ПРОГРЕС. Уколико желите да сазнате више или се пријавите за учешће можете нас контактирати путем имејла: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. и Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. или путем телефона: 033/710-140. Пријављивање траје до 31.10.2016. године.

Прочитано 702 puta Последњи пут измењено: среда, 15 март 2017 14:27

Конаци Манастира Милешеве

Коначиште мотел "Грбо"

Коначиште Путник-Јабука

Планинарски Дом- Сопотница