Јадовник

Потенцијални парк природе

Манастир Милешева

Културно добро од изузетног значаја

Грчко гробље у Хртима

Културно добро на листи светске баштине

Видиковац на Соколици

Све је ту за твој савршен дан...

Џамија у Хисарџику

Куран стар преко 500 година

Манастир Куманица

Симбол Пријепољске духовности

Ибрахим-Пашина Џамија

Једна од најстаријих џамија у Санџаку

Камнена Гора

Саврешено место за одмор

Свети бор

Чудо природе старо пола миленијума...

Слике популарних знаменитости у Пријепољу

уторак, 14 март 2017 20:49

ОСМИ МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ТУРИЗМА У КРАГУЈЕВЦУ

Написао
Оцените овај чланак
(0 glasova)

Осми Међународни сајам туризма и сеоског туризма у Крагујевцу угостио је више од 100 излагача из Србије и региона. На свечаном отварању, лепоте Шумадије игром и песмом дочарали су чланови Центра за неговање традициоанлне културе "Абрашевић".

Сајам је отворила Рената Пинџо, помоћник министра туризма, трговине и телекомуникација.

Хала “Шумадија сајма“ од 24. до 26. новембра 2016. године била је домаћин бројним посетиоцима који су обилазили штандове туристичких организација, агенција, климатских и бањских лечилишта, здравствено-рекреативних и спортских центара, образовних установа и савремених технологија у туризму.

Током три сајамска дана посетиоци и излагачи имали су прилику да учествују у раду стручних радионица и сазнају како да се укључе у пројекте који се реализују на територији наше земље. У сајамској хали присутни су уживали у наступима културно-уметничких друштава и такмичењу у кувању шумадијског чаја, а домаћин је водичком туром кроз град упознао госте са “колевком српске индустрије“.

Туристичка организација Пријепоље наступила је у оквиру штанда Туристичке организације регије Западна Србија. Бројне посетиоце привукла је јединствена понуда нашег краја са нетакнутим природним оазама, укусима традицоналне кухиње и стазама које воде до древних споменика попут манастира Милешеве, средњовековног града Милешевца, Сахат куле и Католичке цркве.

Организатори манифестације су Градска туристичка организација Крагујевац и Шумадија сајам, а покровитељи Министарство трговине, туризма и телекомуникација и Град Крагујевац.

Прочитано 957 puta

Конаци Манастира Милешеве

Коначиште мотел "Грбо"

Коначиште Путник-Јабука

Планинарски Дом- Сопотница