Јадовник

Потенцијални парк природе

Манастир Милешева

Културно добро од изузетног значаја

Грчко гробље у Хртима

Културно добро на листи светске баштине

Видиковац на Соколици

Све је ту за твој савршен дан...

Џамија у Хисарџику

Куран стар преко 500 година

Манастир Куманица

Симбол Пријепољске духовности

Ибрахим-Пашина Џамија

Једна од најстаријих џамија у Санџаку

Камнена Гора

Саврешено место за одмор

Свети бор

Чудо природе старо пола миленијума...

Слике популарних знаменитости у Пријепољу

понедељак, 15 мај 2017 07:38

MEĐUNARODNI SAJAM TURIZMA U NIŠU

Написао
Оцените овај чланак
(0 glasova)

U niškoj hali “Čair“ u period od 30. marta do 01. aprila 2017. godine održan je 18. Međunarodni sajam turizma i aktivnog odmora, Niš 2017. Na sajmu je učešće uzelo preko 45 turističkih organizacija a posetioci...

... su imali priliku da obiđu više od 100 izlagača, među kojima su turoperateri iz čitave Srbije, turističke organizacije i udruženja, hotelijeri, predstavnici banja a od stranih izlagača bili su prisutni izlagači iz Bugarske, Makedonije, Crne Gore, Mađarske i Grčke.

Na otvaranju,  kojem su poseban pečat dali hor i glumci Studenskog centra, prisutnim gostima se obratio gradonačelnik Niša Darko Bulatović, koji je zvanično i otvorio Sajam turizma i aktivnog odmora.

Tokom tri dana predstavljeni su poznati niški restorani koji su nadaleko čuveni po svojim specijalitetima i kuhinje koju neguju. Za one koji vole ekstremne sportove, predstavljen je Svetski kup u paraglajdingu, uspon na Sokolov put, održane su promocije vina i hrane karakteristične za ovo područje.

Turistička organizacija Prijepolje ponudu našeg kraja predstavila je u okviru štanda Turističke organizacije regije Zapadna Srbija. Posebno interesovanje među posetiocima vladalo je za letnje manifestacije, splavarenje Limom, planinarenje, ali i za upoznavanje sa kulturnom baštinom grada.

У нишкој хали “Чаир“ у период од 30. марта до 01. априла 2017. године одржан је 18. Међународни сајам туризма и активног одмора, Ниш 2017. На сајму је учешће узело преко 45 туристичких организација а посетиоци су имали прилику да обиђу више од 100 излагача, међу којима су туроператери из читаве Србије, туристичке организације и удружења, хотелијери, представници бања а од страних излагача били су присутни излагачи из Бугарске, Македоније, Црне Горе, Мађарске и Грчке.

На отварању, којем су посебан печат дали хор и глумци Студенског центра, присутним гостима се обратио градоначелник Ниша Дарко Булатовић, који је званично и отворио Сајам туризма и активног одмора.

Током три дана представљени су познати нишки ресторани који су надалеко чувени по својим специјалитетима и кухиње коју негују. За оне који воле екстремне спортове, представљен је Светски куп у параглајдингу, успон на Соколов пут, одржане су промоције вина и хране карактеристичне за ово подручје.

Туристичка организација Пријепоље понуду нашег краја представила је у оквиру штанда Туристичке организације регије Западна Србија. Посебно интересовање међу посетиоцима владало је за летње манифестације, сплаварење Лимом, планинарење, али и за упознавање са културном баштином града.

 

Прочитано 648 puta Последњи пут измењено: понедељак, 15 мај 2017 08:18

Конаци Манастира Милешеве

Коначиште мотел "Грбо"

Коначиште Путник-Јабука

Планинарски Дом- Сопотница