Јадовник

Потенцијални парк природе

Манастир Милешева

Културно добро од изузетног значаја

Грчко гробље у Хртима

Културно добро на листи светске баштине

Видиковац на Соколици

Све је ту за твој савршен дан...

Џамија у Хисарџику

Куран стар преко 500 година

Манастир Куманица

Симбол Пријепољске духовности

Ибрахим-Пашина Џамија

Једна од најстаријих џамија у Санџаку

Камнена Гора

Саврешено место за одмор

Свети бор

Чудо природе старо пола миленијума...

Слике популарних знаменитости у Пријепољу

уторак, 27 август 2019 08:26

VIII ЧИКЕР МТБ МАРАТОН

Написао
Оцените овај чланак
(0 glasova)

 

“Чикер МТБ маратон 2019” стартовао је у недељу 23.06.2019. године. Маратон траје 10 дана и нема такмичарски карактер. Маратон је стартовао из Краљева а циљ ће бити

у Тивту на обали Јадранског мора. На својој траси маратон це проћи преко многих планина у Србији и Црној Гори од којих су најпознатије: Чемерно, Голија, Јадовник, Коврен, Бјеласица, Кучке планине, Ловћен, пролазећи при том кроз: Рашку, Нови Пазар, Сјеницу, Пријепоље, Павино Поље, Беране, Колашин, Подгорицу, Цетиње и Тиват. Маратон ће се у највећем делу кретати макадамским, шумским и планинским путевима, обилазећи при томе туристичке дестинације у две државе.

Бициклисти су се у току јучерашњег дана кретали преко Аљиновића и Милошевог Дола и попели се на Јадовник, планину са које се пружа прелеп поглед на Златар, Јабуку, Камену Гору, Голију и Пештерску висораван. Са Јадовника се траса спуштала до Манастира Милешева у чијим конацима су такмичари били смештени. Данас су такмичари прошли кроз Пријепоље. На платроу испред Дома културе је направљена пауза, која је уједно и била својеврсна промоција манифестације. Из Пријепоља траса се преко села Хрта пење ка граници са Црном Гором. Након преласка границе траса се спушта у Павино Поље, крајње дестинације петог дана маратона.

Прочитано 190 puta

Конаци Манастира Милешеве

Коначиште мотел "Грбо"

Коначиште Путник-Јабука

Планинарски Дом- Сопотница