Параглајдинг

Параглајдинг је један од најмлађих ваздухопловних спортова и један од најлакших и најједноставнијих начина да остварите свој сан о летењу. Овај спорт се интезивно развија и шири у последњих петнаест година и све више узима маха у спортском ваздухопловству и оутдоор активностима.

Основни разлог овоме је тај што овај спорт не захтева огромна финансијска средства и време што је у данашње време нешто што се и најмање има. У овом спорту не постоје компликоване процедуре, закони, дуге и напорне обуке и све што убија задовољство, спонтаност и слободу летења. Све што вам је потребно је добра воља и мало слободног времена, а оно што добијате је могућност великих авантура, путовања, изазов и поглед на невероватне лепоте изнад којих летите.

Лет је исконски сан човека. Ви имате могућност да испуните тај сан! Параглајдери су сврстани у три главне категорије: школски, рекреативни (интермедијални) и такмичарски. Што је виша категорија у којој се параглајдер налази, то пилот мора имати више искуства. Најбољи параглајдер је толико добар, колико је добар пилот који њиме управља. Само пилот који испуњава захтеве свог параглајдера је у њему примерен и лети сигурно!

У Пријепољу можете остварити свој сан о летењу! Постоје полетишта са којих су се многи параглајдери винули у висине и из ваздуха посматрали овај мали, али прелепи град.

paraglajding2Полетишта су:
Секулића брдо (Југозападна компонента - Југозападни ветар), надморска висина је 940 м.
Кошевине (Северна компонента - Северни ветар), надморска висина је 950 м.
Сопотница - Клекова раван.
Камена Гора -Свети Бор

Уживајте у чарима природе из ваздуха.

У Пријепољу постоји параглајдинг клуб „Бели Анђео“ са дугом традицијом.