Камповање

Камповање је краћи боравак у природи, током кога кампери одлазе ван цивилизације. Најчешће се користе шатори, камп - приколице или само вреће за спавање. Камповање је као рекреативна активност постала популарна у 20. веку, а свој континуитет наставља и даље.

 

Пријепоље је атрактивно за камповање. У Сопотници су одржавани еколошки кампови и камп екстремних спортова на који долазе кампери са целог Балкана и шире са 15 друштава и преко 200 учесника. Изградња кампова нових у Пријепољу је у току. Мини камп "Грлица" и мини камп "Бор" налазе се на листи Кампинг асоцијације Србије.

Мини камп Грлица, Пријепоље

Контакт особа: Ненад Новаковић

Телефон: +381 (0)64 255 33 15

GPS: Н 43.25706°, Е 19.57323°

Камп Грлица се налази у Каменој Гори која је од Пријепоља удаљена 20 км. Овај камп нуди уживање у непрегледним комплексима четинарских и листопадних шума, питким изворима и чистом ваздуху. И само за оне којима природе никад није доста, препоручује дуге шетње планинарским стазама, или вожње бициклом обележеним бициклистичким стазама. Локација кампа омогућава богат туристички програм за обилазак како природних тако и културних богатстава овог краја. Лимска долина права је културна и верска ризница у којој се налазе бројни манастири које посећују верници широм земље а и окружења. Поред манастира, у Пријепољу, налазе се и џамије високе вредности и значаја за припаднике исламске веросиповести које спадају у најстарије изграђене на простору овог дела Србије. Близина границе са Црном Гором омогућава упознавање не само обичаја овог краја већ и обичаја са друге стране границе, сто се може видети и у селима пограничне области. Велика надморска висина и чист ваздух су често основни разлог обиласка овог краја од стране туриста који желе да оду из својих урбаних подручја бар на кратко. Домаћини кампа се труде да на трпези увек буде свежег и домаћег воћа и поврћа као и свежих лепиња чији мирис док се пеку у пекари мами пролазнике да сврате и осете непоновљив укус "комплет лепиње". 

Камп располаже са 10 кампинг парцела за шаторе.

Мини камп Бор, Пријепоље

kamp2

Контакт особа: Живко Кијановић

Телефон: +381 (0)64 184 21 40

GPS: Н 43.28212°, Е 19.56575°

Симбол Камене Горе представља више од 400 година стари црни бор- “Светибор“. У рану зору, најчудеснији доживљај рађања сунца свакако је испод крошње вишестолетног бора. Прилика да се ово доживи је боравак у мини кампу Бор. Вођени мирисима четинара, можете уживати у шетњи 80 км дугом туристичко-планинарском стазом, Европским пешачким путем Е-7 или у вожњи бицикле на 40 км дугој планинско-бициклистичкој стази.

Погледајте мини камп на гоогле мапи:

kamp3