Петнаесту годину за редом Форум жена Пријепоља и Телевизија Форум, у сарадњи са Туристичком организацијом Пријепоља и туристичким организацијама из  Нове Вароши и Прибоја и комуналним предузећима из ових градова, бројним донаторима и пријатељима Акције, организује избор најлепших цветних оаза Пријепоља, Прибоја и Нове Вароши“.

За учешће у овогодишњој акцији избора најлепших башти и балкона пријавило се 12 љубитеља и љубитељки цвећа. За титулу најлепше, такмиче се цветне оазе Рада Кијановића из Камене Горе, Светлане Малешић из Виницке, Малине Станојевић из прибојског села Јабуке,  Хариса Јаховића из Крајчиновића. Мештанима Велике Жупе добро је позната башта Бебе Хаџалић Бећировић, док о лепоти својих башти Милена Јовановић и Нермина Турковић пишу и песме. Много љубави и труда у своју башту уткала је Сабиха Дацић. Миодраг Ристић из Нове Вароши је сваки кутак свог дворишта и куће искористио за саксије са цвећем, док Горица Милетић има више од стотину различитих врста украсних биљака. Љиљани су омиљено цвеће Лоле Дивац Безаревић, док Дениса Грбић ужива уређујући своју терасу, која је постала омиљени кутак за дружење и одмор.

Одлуку о најлепшој башти ове године донеће стручни жири.

У петак, 11. августа у 11 часова, у парку  Дома културе у Пријепољу, организујемо манифестацију проглашења победника и уручења награда за  најлепше цветне оазе.

Манифестација је отворена и за публику, а сви љубитељи и љубитељке цвећа су добродошли да се упознају са власницима и власницама цветних башти у овогодишњој конкуренцији за најлепшу.

Циљ ове акције, у којој, уз помоћ пријатеља, истрајавамо већ 15. годину за редом јесте да учинимо Пријепоље, Прибој и Нову Варош лепшим и да мотивишемо наше суграђане и суграђанке да активно раде на очувању животне средине и уређењу својих дворишта и балкона.

Туристичка организација Пријепоља је као и ранијих година дала пуну подршку организацији ове Акције.

Извор: foruminfo.rs