ПОЧЕТНА » Храна
a

Храна

РЕСТОРАНИ И ДЕГУСТАТИВНИ ЦЕНТРИ

РЕСТОРАНИ

“AQUA” ресторан

Налази се у самом центру града на обали Лима. Ентеријер ресторана је модеран, стилизован по светским стандардима. Оно по чему је препознатљив јесте широк асортиман хране, у понуди су поред тадиционалних јела и специјалитета и пице, различити потажи, бифтек, паста са морским плодовима. Поред одличне хране погодан је и за дружење са пријатљима у развноврсном пићу, почевши од коктела до специјалног вина на точење. Идеално место да се доведу пријатељи који су први пут у Пријепољу. Опустите се и уживајте у самом центру града са најлепшим погледом на Лим и град у оази свежине.

033/713-713
064/999-99-93

Ресторан “Брвнара Миоска”

Ако сте љубитељи јагњећег печења, телетине испод сача, пита испод сача, качамака и других специјалитета домаће кухиње, свакако би требали да посетите ресторан Брвнара Миоска. Сваки гост је увек пријатно дочекан а њихово особље је познато по великој љубазности и изузетној услужности коју пружају. Ресторан се налази уз магистрални пут који води ка црногорском приморју и представља идеално место за предах и окрепљење за све путнике намернике.

064/5341092

Ресторан „Халиловића Хан“

Kомплекс “Халиловића Хан” отворио је своја врата свим посетиоцима у јесен новембра 2021. Ресторан “Халиловића Хан” засигурно је најоригиналнији ресторан у Србији с одлично разрађеним концептом и услугом на светском нивоу. Топли материјали, дрво и цигла, стварају несвакидашњу атмосферу широм ресторана. Спој прошлости и садашњости уочљив је већ при самом погледу на овај објекат, занимљив свим генерацијама. Ресторан се може похвалити великим паркинг простором, али и функционалним уређењем погодним за разна дешавања. Располаже салом за састанке и презентације, играоницом за децу, као и игралиштем, бином за музику са “лигхт” спотовима, caffee терасом, плесним студијом и shisha баром. Такође, један је од ретких ресторана који у свом комплексу садржи абдестхану и месџид. Гастрономска понуда ресторана дели се на традиционалну и модерну кухињу. Попис јела која вреди дегустирати заиста је подугачак, а посебан део јеловника заузимају јагњетина у млеку, мантије испод сача, пуњена шницла Хан… За сладокусце у понуди су: мухалебија кадаиф, султанова слатка сарма и торта три чоколаде. Турска кафа кувана на песку омиљен је напитак међу гостима овог ресторана.

+381 63 8838958

РЕСТОРАН “KАЊОН”

Налази се у близини манастира Милешева. Архиктетуром подсећа на средњовековне куће турског доба, са малим лучним прозорима, верандама и терасама украшеним дрвеним детаљима, двориштем прекривеним травњацима и турском калдрмом. У врелим летњим данима популарно је место окупљања многих туриста и домаћих гостију. Kапацитет летње баште је око 100 места, а у зимском периоду капацитет етно ресторана је око 40 места. С обзиром на то да се у склопу ресторана налази рибњак, главна понуда је пастрмка, димљени шаран, рибља чорба, рибља паштета, козији сир, домаћи хлеб, тулумбе, урмашице. За најављене госте постоји могућност припремања традиционалних јела: разне пите, сарме, соган долме, чорбе, печења.

+381(64) 875 68 24;
+381(64) 875 68 03

Ресторан “Ловац”

Ресторан Ловац је познат по свом угодном и домаћем амбијенту и представља спој угодне атмосфере и богате понуде домаћих јела из домаће кухиње спремљених на традиционалан начин. Ресторан Ловац се налази на магистралном путу ка Црној Гори. У менију ресторана налазе се аутохтона јела и пића по којима је овај крај препознатљив, а све то на савремени начин и у складу са новим прописима и стандардима.

+381(33) 771 337;
+381(69) 781 800

Ресторан “Падрино”

Ресторан Падрино је први ресторан италијанске кухиње у Пријепољу. Налази се на адреси Бијелопољски пут, пословна зона Kоловрат. Магија спремања италијанских специјалитета одиграва се у кухији ресторана под будним оком мајстора кулинарства. Доказ томе су гости који се стално враћају. Kако сами италијани кажу да је њiхова храна пуна љубави и страсти, укус исте можете пробати само у Падрину. Поред италијанске хране, оно по чему су такође препознатљиви јесте бифтек, који је тако спремљен као да се налазите у најлуксузнијем ресторану у Европи. Поред ушушканог затвореног дела ресторана, ту је и башта која је сређена са стилом и одише миром. Такође су честе уживо свирке уз које можете провети пријатно вече са породицом и пријатељима.

062/880-57-84

Ресторан “Чаршија”

Ресторан “Чаршија” се како и сам назив каже налази у центру града надомак наше реке Лим. Оно што ће вам се свакако свидети јесте невероватан дизајн овог ресторана, који је спој традиционалног и модерног. Сам ентеријер је урађен на необићан начин, који се ретко где у Србији може наћи. Поред традиционалних специјалитета, ту су и модерна јела за свачији укус. Уз добру чашу вина и јело које највише волите уживајте у лепоти погледа. Посебно је ресторан поносан на концепт који обједињује најукуснија јела, угодну атмосферу, топлину ентеријера и врхунска вина.

+381 69 1113311

Ресторан “Kосач”

У ресторану занимљивог ентеријера који се налази на путу ка манастиру Милешеви, можете пробати хладна и топла предјела, кувана јела, јела са роштиља, рибље специјалитете, супе и чорбе, дезерте и све врсте алкохолних, безалкохолних пића и хладних и топлих напитака. Ресторан располаже са 70 места од којих је 30 у башти. Пружа идеалне услове за свакодневно уживање као и за организацију различитиг врста прослава.

+381(60) 71 13 200

Ресторан “Пингвин”

Оно што ћете прво чути за овај ресторан јесте беспрекорни укус хране. Налазе се на Тргу Димитрија Туцовица бб. У насељу Kоловрат. Укус хране из ресторана Пингвин је надалеко познат, не само за мештане, већ и за клијенте широм Србије. Избор хране је разноврстан, па се на трпези може пронаћи шта пожелите. Једино место у Пријепољу које може да прими толики број људи за своје свечаности. Проведите своје најбитније датуме у Пингвину који прима више од 500 људи.

033/782-292;
065/831-74-96

Ресторан „Rendezvous“

Ресторан се налази недалеко од Бродарева на магистралном путу ка Црној Гори. Ресторан опремљен у етно стилу са летњом баштом са које се пружа предиван поглед на реку Лим. У ресторану се служе домаћи специјалитети са роштиља, јагњеће печење и телетина испод сача. У понуди су и домаћи органски сокови од сезонског воћа из наших крајева. 

033/670 555

Ресторан “Романса на Лиму”

На магистралном путу ка мору, на излазу из Пријепоља на обали Лима налази се ресторан “Романса”. Ресторан је препознатљив по својој башти која пружа неприкосновени поглед на реку Лим. Чувен је по специјалитетима домаће, али и интернационалне кухиње. Оно по чему се издваја јесте да се храна спрема намирницама из нашег краја, као што је качамак од брашна из воденица са планинских брзака уз домаћи сир, кисело млеко или кајмак. Наравно за ручак и вечеру ту су храна са роштиља, кувана јела и уз добро вино иде свакако рибљи специјалитет. Ресторан располаже са 160 места од којих је 80 на тераси.

033/ 330-338

РЕСТОРАН “СТАРА ЈАБУKА”

Ресторан се налази у центру града, у близини зграде општине, и у својој понуди издваја хладна и топла предјела (хељдопита), кувана јела, јела са роштиља, рибље специјалитете, супе и чорбе као и дезерте (палачинке). У ресторану нуде све врсте алкохолних и безалкохолних пића.

+381(33) 711 695

Рибњак “Сељашница”

На 4.5 км од центра града се налази Рибњак и породични ресторан у коме се спрема свежа риба из насег рибњака, као и многи други специјалитети локалне кухиње. Место изузетно погодно за бекство од летњих врућина. Ресторан-Рибњак има и игралиште за децу.

381 64/3825231;
ribnjak.seljasnica@gmail.com

ДЕГУСТАТИВНИ ЦЕНТРИ

Дестилерија “Огњена”

Дестилерија „Огњена“ лоцирана је у селу Ивање, 5 км узводно од Пријепоља, на обали бистрог Лима, тик уз магистрални пут , са стогодишњом породичном традицијом производње ракије, Производи бренда „Огњена“ спадају у сам врх квалитета у Србији и на Балкану. За све посетиоце обезбеђена је бесплатна дегустација и могућност најповољније куповине 20 врста воћних ракија и ликера, а за организоване групе и богата гастрономска понуда. Kамени ракијски подрум са дегустационом салом за 40 гостију и наткривена тераса за 70 посетилаца идеално су место за пословне и личне прославе и окупљања.

033/716 141;
065/3771083

Фарма коза "ДОСKОВИЋ"

Домаћинство “Досковић” налази се у месту Звјезд, општина Пријепоље, на обронцима планине Јабука, између Србије и Црне Горе, на надморској висини од 1.000 метара. Више од 20 година узгају козе расе “Алпине”. За њихово добро здравље и одличан квалитет млека које дају, заслужна је нетакнута природа, бели камен и обиље трава и растиња којима обилују ови предели. Често се говори како „у укусу сирева са ове фарме можете да осетите ветрове са Дурмитора, Бјеласице, Златибора и Златара“. Зато са поносом власници истичу да је сир са њихове фарме „пола храна, а пола лек“. Сиреве производе на традиционалан начин, по рецептури предака. Поред рецепата и надалеко чувеног укуса, изузетну пажњу поклањају очувању и унапређењу аутохтоне прераде млека.

Производи коју се могу дегустирати и купити у овом домаћинству су:
• Kозји сир у белим кришкама, дебљине 10-15 милиметара
• Сир обогаћен лековитим биљем (нана, кантарион, мајчина душица) убраним са висова околних планина
• Сир са свежом паприком
• Трапист
• Трапист са додацима црвене љуте паприка

064/964 8415

Митровића воденица

У воденици Митровића по традицији старих воденичара, дужој од једног века, још увек брује чекетала и тутњи воденичарско камење где се и данас мељу брашна од пробраних зрна са златарских њива. Воденица Митровића на Милешевки, нестварна слика за насељено место, ретким намерницима атракција, планинцима дах завичаја и давно прохујалог времена. Ово је последња воденица на реци Милешевки и једна од ретких у читавом Полимљу која је одолела зубу времена.
Асортиман производа: хељдино брасно, спелтино брасно, ражано брашно, жуто кукурузно брашно, бело кукурузно брашно, пшенично брашно.
Производе Митровића воденице можете купити И преко интернет продавнице која се налази на сајту: mitrovicavodenica.rs

064/055 5537

Facebook
WhatsApp
Email