Туристичке организације Пријепоље и Златар учествовале су на шестој Туристичкој конференцији “Западна Србија” која је одржана 6. и 7. децембра, у једном од најбољих светских туристичких села, Мокрој Гори.

Годинама конференција окупља туристичку струку како би се сумирали годишњи резултати, као и да се представе даљи планови за развој туризма регије Западна Србија као једне од најпросперитетнијих туристичких регија Србије.

Овогодишња конференција окупила је велики број туристичких посленика из туристичке регије Западна Србија али исто тако из читаве земље и региона. Међу панелистима, који су се обратити турситичким радницима током дводневног дружења у Мокрој Гори су Милован Поповић, директор Туристичке заједнице Умага, др Наташа Павловић, директорка Туристичке организације Војводине, Александар Сеничић, директор Националне асоцијације туристичких агенција YUTA и али бројни други стручњаци у области туризма.

Овај успешно организован догађај у области туризма садржао је значајне и актуелне теме, од стратешког планирања, програма развоја туризма регије Западна Србије, примера добре праксе до улоге медија у промоцији туристичке дестинације.

Регион Западне Србије се може похвалити обиљем туристичких атракција, културно-историјских споменика и заштићених природних предела и као такав се представља као један од лидера на туристичкој карти Србије и земаља окружења. Унапређењу туризма и промоцији целе регије, највише доприноси рад Туристичке организације регије Западна Србија.

Извор: PP Media

Оставите одговор